„Jong wil volledig leven“

Energiek, gericht op succes in omstandigheden van zware concurrentie, vandaag streven velen naar professionele activiteiten van schoolbank. Maar ze begrijpen het snel: een van haar is niet genoeg, beweert Natalia Krivitskaya, de auteur van de bestseller „van een plek tot carrière“.

– In 2004 studeerde ze nu af aan de faculteit wereldeconomie van de Russische Staatsuniversiteit – de manager voor het werken met klanten van de International Advertising Agency.

Psychologieën: Wat vinden ze van hun werk, carrière van vandaag 20 jaar?

Natalia Krivitskaya: Toen ik het boek „From the Place to My Career“ begon te schrijven, kwamen de meeste van mijn collega’s (en toen ik 22 jaar oud) kwamen hetzelfde probleem tegen: iedereen wilde werken, maar niemand wist hoe hij moest doorbreken. Onze generatie is heel anders dan de jeugd van de jaren 90: op dat moment verschenen veel grote buitenlandse bedrijven op de markt, het was interessant en leuk om te beginnen met werken, alles groeide snel en ontwikkelde zich. Tegenwoordig zijn de dingen anders: naar het bedrijf zijn gekomen, neemt een jonge specialist snel de eerste stap, maar valt dan in het „moeras“ van managers op het middenniveau, wat erg moeilijk is om waaruit te komen. Hiervoor is https://potentie-verhogen.com/hoe-de-potentie-te-verhogen/ het bijvoorbeeld niet voldoende om in de loop van de tijd te werken – iedereen die probeert het probleem op te lossen met behulp van overuren, begrijpt het snel: u moet op zoek gaan naar andere manieren en kansen.

Waarom heb je besloten om dit boek te schrijven??

N. NAAR.: Ik wilde mijn collega’s emotioneel ondersteunen, vooral omdat ik tegen die tijd al wat ervaring had. Wanneer een jonge man naar de personeelsafdeling komt, zeggen ze vaak tegen hem: “Oh, je bent zo onervaren, je studeert nog steeds en studeert nog steeds!“Ik werkte met succes in een klein bedrijf, maar toen ik probeerde de volgende stap te zetten – om een ​​plaats in een groter bedrijf te vinden – hoorde ik over dezelfde woorden. Ze vertelden me over mijn leeftijd en boden de meest initiële positie aan. Als gevolg hiervan resulteerden de opgebouwde emoties in de eerste regels van het toekomstige boek: „Als je jong bent en je hebt geen ervaring, betekent dit niet dat je niet zult slagen“. En toen kwam het vervolg op zichzelf: luister niet naar degenen die je leren leven, ga je eigen weg, mis het werk niet, leer om tekortkomingen in waardigheid om te zetten, geloof dat alles mogelijk is. Dit boek gaat over hoe een jonge specialist om initiatief te zijn, om jezelf te manifesteren en niet te luisteren naar al het advies van meer ervaren collega’s ..

Op welk moment en waarom jonge mensen vandaag beginnen te werken?

N. NAAR.: Ik begon te werken in het derde jaar van het instituut: ik verveelde me om naar lezingen te luisteren, het leek erop dat werk iets waanzinnigs interessants was, ik wilde in een pak lopen, vergaderingen houden … nu beginnen velen zelfs eerder in het eerste jaar of zelfs op school. De reden is een gekke concurrentie: iedereen wil theoretische en praktische kennis combineren, evenals een andere troef in hun handen hebben wanneer ze beginnen te zoeken naar een goede, stabiele baan. Jongeren die afstuderen aan het instituut en pas dan aan werkgelegenheid beginnen na te denken, worden steeds minder.

Wat ze willen, wat zijn de jongeren van hun werk verwachten?

N. NAAR.: Ze zijn ambitieus, gemotiveerd, gericht op succes, carrière. Ze willen kennis toepassen bij het instituut, streven ernaar zichzelf te vinden, van de ene plaats naar de andere te gaan, te groeien, te studeren … hoewel sommigen alles gooien en drie maanden lang drie maanden vertrekken, en dan zijn ze weer op zoek naar werk – Ze zijn niet bang voor een tijdelijke pauze omdat ze voelen: je kunt nu alleen zo vrij leven. Het lijkt mij dat we in onze jeugd nog steeds gelijkwaardig zijn, we hebben geen prioriteiten: alleen werk, alleen studie of alleen persoonlijk leven. Drive, verlangens en energie zo erg dat er voldoende kracht voor alles is en je wilt constant nog meer. We hebben allemaal tijd: rijd op video’s of fietsen, reizen door steden en landen (het is erg belangrijk om vrijdagavond naar St. Petersburg te vertrekken, op maandagochtend terug te keren en onmiddellijk naar het kantoor te gaan), ga naar concerten, tentoonstellingen en Ontmoet u op vakantie -oh in het buitenland, communiceer vervolgens in de online modus en ga naar elkaar toe. Niemand vergeet iets. Jongeren richten zich niet op het werk, we dromen niet alleen over een carrière, we proberen tijd voor alles te hebben.

Maar zodra deze regenboogperiode eindigt?

N. NAAR.: Ja, denk ik, jaren na 25. Tegen die tijd heeft zelden iemand een hoge positie – een behoorlijke ervaring verzamelt gewoon, de eerste verzadiging komt, de eerste vermoeidheid, het begrip komt dat je een serieuze stap in je carrière moet nemen, je hebt stabiliteit, verzekering, normaal salaris nodig , je moet ouders helpen of denken aan hun familiekinderen … Als je werkt en studeert, lijkt het werk iets leuks-dit is leuk, een extra voordeel, je bent een gratis persoon, alles is gebouwd op enthousiasme. Maar nadat het eerste werkjaar is afgelopen en plaatsvindt, begrijp je dat dit een heel ander leven is: je moet op kantoor zijn met 9.00 tot 18.00 (tenminste), u krijgt hiervoor geld betaald, en hetzelfde gebeurt dag per dag ..

Hoe u dit probleem voor uzelf oplost?

N. NAAR.: Als ik eerder van plan was om de volgende carrière -stap te zetten, denk ik nu aan of het helemaal nodig is. Wat belangrijker is – werk of leven in de volle zin van het woord? Is het nodig om te streven om een ​​carrière te maken en te werken met 8.30 tot 22 uur voor veel geld, maar verlies tegelijkertijd vrijheid, niet om een ​​gezin of kinderen te zien? Na een aantal jaren van hard werkregime, gaan vele jaren vandaag de dag vrijelijk freelance of ga je naar een groot bedrijf naar een klein bedrijf, eens met een flexibele planningskomen of laat later, neem de vrije dagen om nog een dag te binden- Vrijdag of vrijdag maandag. Ik betrap mezelf steeds vaker om te denken dat ik niet eindeloos wil groeien en ongekende resultaten wil zoeken. Het is veel belangrijker om je werk te doen, een stabiel inkomen te hebben, in een goed team te werken en parallel met dit om boeken te schrijven, te tekenen, creativiteit te doen, rusteloos rust. Nu denk ik er alleen maar aan om het volgende boek aan dit specifieke probleem te wijden: hoe u zelf kunt realiseren en mezelf niet alleen op de werkplek bevindt, combineer werk met een volledig leven.

Schreibe einen Kommentar